nlendeples

Studenten met lef gezocht

De politiek roept om onderzoek naar de medicinale toepassingen van cannabis (zie kamerstuk 29477-470). Stichting Suver Nuver wil hier graag een bijdrage aan leveren door samen te werken met wetenschappers en studenten (medicijnen, geneeskunde, psychologie).

Wij zijn ervan overtuigd dat de (adjuvante) medicinale toepassingen van cannabis veelbelovend zijn, omdat wij hier veelvuldig getuige van zijn. Sinds 2015 verstrekken wij wietproducten (voornamelijk wietolie) inclusief THC aan inmiddels 9.000 donateurs. Deze mensen gebruiken onze producten als pijnstiller (bij neuropathie bijvoorbeeld), als slaapmiddel, als eetlustopwekker, tegen tics, voor een betere stoelgang, om vitaler te zijn, om te ontspannen, tegen huidaandoeningen, et cetera. Wij hebben een grote bijdrage geleverd aan het slechten van het taboe op het medicinale gebruik van wiet. Tientallen artsen en specialisten verwijzen naar ons door.

In samenwerking met studenten willen wij onze donateurs vragen om mee te doen aan onderzoek, zoals enquêtes over de effecten van cannabis op bepaalde ziektes en aandoeningen. Ook onze empirische ervaringen delen wij graag.

In ruil zouden wij het op prijs stellen als de studenten een intentieverklaring geven om in de toekomst wetenschappelijk onderzoek te doen met wiet van onze stichting. Wij willen in overleg met een gemeente namelijk investeren in een legale cannabis-kweeklocatie voor wetenschappelijke doeleinden. Hier willen wij andere soorten en hybrides van de cannabisplant opkweken dan wetenschappers nu via het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) geleverd krijgen. Wij zetten onze ruime kweekervaring graag in om deze soorten en hybrides een grote biologische activiteit te geven, zodat gerichter onderzoek mogelijk is naar de medicinale eigenschappen van cannabinoïden. Om kans te maken op een vergunning van het BMC zoeken wij meer intentieverklaringen.

Stichting Suver Nuver

Vrijwilligers runnen stichting Suver Nuver. Wij werken op basis van solidariteit. Zieken op of onder het bestaansminimum geven we gratis wietolie, andere donateurs betalen de kostprijs (een zakje Basisolie van 10 ml kost € 10,-). Wij doen dit onder meer omdat wij de plant gelegaliseerd willen krijgen en we het onverteerbaar vinden dat zorgverzekeraars cannabis voor medicinale doeleinden niet vergoeden.

 
Interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
www.suvernuver.org