nlendeples

Medische wetenschappers met lef gezocht

De politiek schreeuwt om onderzoek naar de medicinale toepassingen van cannabis (zie kamerstuk 29477-470). Stichting Suver Nuver wil in overleg met een gemeente investeren in een legale en beveiligde cannabis-kweeklocatie voor wetenschappelijke doeleinden. Hier willen wij andere soorten en hybrides van de cannabisplant opkweken dan er nu via het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) aan wetenschappers worden geleverd. Met andere soorten en hybrides kan gerichter onderzoek worden gedaan naar de (adjuvante) medicinale eigenschappen van cannabinoïden en cannabis-gederiveerde terpenen op allerlei fysieke en/of psychologische aandoeningen. Om kans te maken op een vergunning van het BMC zoeken wij meer intentieverklaringen van wetenschappers om met ons plantmateriaal onderzoek te doen.

Stichting Suver Nuver

Vrijwilligers runnen stichting Suver Nuver. Als wij een vergunning krijgen, zetten we onze ruime teeltervaring graag in om de cannabisplanten een zo groot mogelijke biologische activiteit te geven. Op die manier willen wij bijdragen aan het vergroten en verkennen van de medicinale toepassingen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze toepassingen veelbelovend zijn, omdat wij hiervan veelvuldig getuige zijn. Wij verstrekken namelijk sinds 2015 wietproducten - inclusief THC - aan onze inmiddels 9.000 donateurs en hebben een grote bijdrage geleverd aan het slechten van het taboe op het medicinaal gebruik van cannabis. Tientallen artsen en specialisten verwijzen naar ons door.

Wij werken op basis van solidariteit. Zieken op of onder het bestaansminimum geven we gratis wietolie, andere donateurs betalen de kostprijs (een zakje Basisolie van 10 ml kost € 10,-). Wij doen dit onder meer omdat wij de plant gelegaliseerd willen krijgen en we het onverteerbaar vinden dat zorgverzekeraars cannabis voor medicinale doeleinden niet vergoeden.

Onze empirische ervaringen delen wij graag met wetenschappers en wij zijn ervan overtuigd dat veel van onze donateurs zouden willen meewerken aan wetenschappelijk onderzoek.
 
Interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
www.suvernuver.org