nlendeples

Wijzigt de online-status zich niet of klopt deze niet?

Helaas laat de online-status van Post.NL nogal te wensen over, waarbij de website (klik op de link van het T&T-nummer) meer info geeft dan de App op uw telefoon.

Het probleem blijkt volgens Post.NL aan de faciliteiten te liggen:

  • Het pakketje mist de scanner,
  • veel postbodes die de brievenbuspakketje moeten afleveren - tezamen met de normale post - beschikken niet over een scanner of gaan hier wat laconiek mee om.
  • Sommige postbodes doen eerst thuis hun administratie en gaan later daadwerkelijk bezorgen, de online-status staat dan onterecht op "Bezorgd". Het kan meerdere dagen duren voordat de zending daadwerkelijk afgeleverd wordt. Stelt u Post.NL in ieder geval van dit hiaat op de hoogte.

Over het algemeen zal uw bestelling echter binnen enkele dagen op de deurmat liggen, waarbij er geen bezorging is op zondag en maandag.

Het beste wacht u dus even een paar dagen af.

Wij kunnen sowieso eerst een melding doen bij Post.NL vanaf de 7de WERKdag nadat u de Track&Trace-code van Post.NL per mail heeft ontvangen.

Gelukkig is dat in 99% van de gevallen niet nodig.

*** Door de harde lock-down heeft Post.NL het gruwelijk druk! We vragen u even wat langer geduld te hebben en niet snel aan de bel te trekken. ***